Z czym to się je? Z rzeżuchą!

Czas wolny, Kuchnia | 19 marca 2011

jak zasiąć rzeżuchęW tym roku wiosenne prace ogródkowe postanowiłam rozpocząć od rzeżuchy. To doskonały dodatek do kanapek, sałatek, sosów, zup… W skrócie – wsypuję ją do wszystkiego, co jem wierząc, że ma zbawienne działanie na mój sflaczały organizm. Sianie, opieka, przyrządzanie jest tak proste, że właściwie można to zlecić nawet dziecku.

Jakie warunki musi mieć?

Rzeżucha potrzebuje ciepła i wody. Wystarczy jednak temperatura pokojowa. Można ją oczywiście uprawiać w gruncie, jednak jest też doskonałą nowalijką dla tych, którzy mieszkają w bloku i nie mają skrawka ziemi :)

przeczytaj cały przepis jak zasiać rzeżuchę

źródło: Mydło Powidło | Fast Slow Food

Tags: ,

Skomentuj

Musisz być zalogowany aby komentować